top of page
_PBE1502-1_edited_edited_edited.jpg
mijn Missie & visie

 

Het hebben van sociale, stabiele en gezonde honden, die belastbaar en zeker genoeg zijn om goed te kunnen functioneren in onze maatschappij en te kunnen presteren binnen verschillende hondensporten. Een maatje voor het leven, die zo lang mogelijk gezond blijft.

Ik vind het belangrijk dat een fokcombinatie echt wat toe te voegen heeft aan het ras, dus niet zomaar een kruising 'omdat het kan', maar een combinatie waarvan de ouderdieren mentaal en fysiek goed in elkaar zitten en het liefst ook een bijdrage leveren aan genetische diversiteit, zonder de rasstandaard uit het oog te verliezen.

 

Om dit te bereiken geloof ik in het kijken naar inteeltpercentages, gebruik maken van tools zoals meankinship, het testen van ouderdieren en familieleden en ook combinaties durven maken die minder voor de hand liggend zijn. De uitdaging bij het testen is dat niet alle informatie altijd openbaar gemaakt wordt of dat er veel simpelweg niet getest wordt. Echter zegt niet getest, niet dat de hond geen afwijking heeft en in lijnen waar meer getest wordt, zal meer gevonden worden. Een goede combinatie maken gaat dan ook over goed uitzoekwerk, risico's inschatten en naar eer en geweten handelen. Open en eerlijk zijn over alles wat gevonden is over de combinatie en de familieleden van de honden is hierbij noodzakelijk.

Meer over mijn visie op genetische diversiteit en outcross, zie deze pagina.

Naast de genetische componenten, zijn ook de omgevingsfactoren belangrijk die een pup in de basis mee krijgt. Wij zijn een groot voorstander van een goede balans tussen een reguliere en holistische kijk op voeding, verzorging en omgang. 

 

Er gaat heel veel tijd zitten in een goede socialisatie van de pups. De pups worden bij ons in de woonkamer geboren. Al direct vanaf de eerste weken zullen ze een afwisseling aan vele soorten prikkels van geuren, geluiden en zicht in verschillende situaties ervaren, waarbij goed gelet wordt op de individuele reacties per pup. Zodat elke pup de kans krijgt om de wereld op zijn of haar eigen tempo te ontdekken. 

Wie ben ik

Mijn naam is Marjolein en met de hulp van mijn vriendin Sophie, zijn wij samen verantwoordelijk voor de start van de pups die bij ons in huis geboren worden. 

Opleiding & Achtergrond

Buiten de fokkerij om ben ik ook dagelijks in de weer met honden. Ik werk voor Hulphond Nederland, een stichting die zich bezig houdt met het opleiden van hulphonden voor mensen met een fysieke of geestelijke beperking. Daarnaast geef ik privélessen en gedragsconsulten in Barneveld e.o. vanuit mijn hondenschool.

Qua opleidingen heb ik o.a. de HBO opleiding dier- en gezondheidszorg afgerond​ en ben ik daarnaast opgeleid kynologisch instructeur (Martin Gaus academie), kynologisch gedragstherapeute voor honden (DogVision) en ben ik paraveterinair (Groenhorst college Barneveld).

In mijn vrije tijd ben ik uiteraard ook het liefste met honden bezig. Met Bilou ben ik actief binnen het mantrailen  (speuren naar een vermiste). Wij trainen al ruim 10 jaar bij Mantrailgroep Nederland waar ik ook les geef aan de andere binnen deze reddingshondengroep en worden we daadwerkelijk ingezet door de politie. Daarnaast ga ik graag met Bilou mountainbiken of steppen door de bossen, hiken (meerdaagse hikes), frisbeeën en doen we graag dogfitness oefeningen.

Ik ben aangesloten bij beide rasvereniging voor de Hollandse herder; de VVHH en NHC. Bij de NHC keur ik geregeld als gedragskeurmeester tijdens de aankeuringen en ook bij de VVHH help ik bij de gedragstesten. Daarnaast zit ik samen met deze rasverenigingen sinds 2017 in de werkgroep Outcross & Look-a-likes, om dit mogelijk te kunnen gaan maken.

In memoriam..

Enzo

Casa d’ Agostini Lorenzo (Enzo), geboren op 09/02/12, bij Elke van Gils, België. 

Zijn working-dog profile  met foto's, stamboom etc.


Ik heb met Enzo in het verleden agility gedaan, mountainbiken, hoopers, VZH/IPO en allerlei workshops voor de lol. Daarnaast hebben we jarenlang intensief Mantrailing getraind voor daadwerkelijke inzetten. 

Enzo was echt mijn maatje en mijn leermeester. Een hond waarvan ik echt zo vreselijk veel geleerd heb, over training, gedrag, gezondheid, voeding en zelfs over mezelf, door mij een spiegel voor te houden. Echt een gouden hond.

Op 11 febr'2022 heb ik mijn maatje Enzo moeten laten gaan.. Hij is 10 jaar geworden.

IMG_9457_edited.jpg
bottom of page