top of page
FB_IMG_1696055164143.jpg

Mojo x Bilou

We verwachten eind 2024 zeer sociale sporthondjes! Deze keer een bijzondere kruising waar we hoge verwachtingen van hebben!

Esenivery Bilou (FCI Hollandse herder), zal Sept/Okt 2024 gedekt gaan worden door Mojo (Working Kelpie x Peruaanse naakthond)!

Bilou_edited.jpg

Doel

Met deze bewuste kruising is het doel leuke, sociale en gezonde sporthondjes te fokken. Als 2e doel, hopen we nakomelingen te kunnen gaan aankeuren als look-a-like, waarmee ze een FCI (bijlage) stamboom gaan krijgen. Daarmee zouden ze een bijdrage kunnen gaan leveren aan de genetische diversiteit binnen het ras en dus een betere gezondheid binnen de populatie.
Lees meer over 'waarom outcross' op deze pagina!

Gebruiksdoelen

De honden uit deze combinatie zullen uitermate geschikt gaan zijn voor sporten zoals agility, canicross, dogsurvivals en reddingshondenwerk/neuswerk.
En ook met bikejorring, steppen, frisbeeën, werken bij de schapen, actieve hikes, mountainbiken, dockdiving en soortgelijke sporten hebben ouders en famillieden van Bilou en Mojo zich heel goed laten zien.  (Zie ook: Sport & Fun)


Uiteraard zullen het daarnaast ook gewoon heerlijke sociale huishonden en maatjes gaan zijn!
 

De pups krijgen bij ons de nodige entingen (op maat), ontworming, gezondheid onderzoeken (o.a. LTV en de Embark test) en een zeer uitgebreide socialisatie mee.

Wel actief, niet nerveus
Goede aan- uitknop
Grote belastbaarheid
Fijne huishonden en sportmaatjes
Zeer sociaal 


Zou jij zo'n leuk maatje willen hebben om leuke sporten mee te beoefenen of te ontdekken? Plaats jezelf op de interesselijst door mij een mail te sturen naar mheldens@gmail.com. Of heb je vragen over deze combinatie? Mail gerust!

Over Mojo

Mojo gaat een mooie aanvulling zijn op Bilou, genetisch uiteraard maar ook qua karakter.

Mojo is grappig, mega stabiel, geduldig, sociaal naar mensen en andere honden, sportief, niet slaafs, relaxed, rustig, maar wel goed te motiveren om iets voor je te doen als je weet hoe je hem enthousiast krijgt. Hij is net als Bilou een enorme knuffelkont en daarnaast een hond die alle sporten leuk vindt om te doen. Soms kan hij wat zelfstandig zijn en zijn eigen keuzes maken, daarin vult Bilou dan weer mooi aan die altijd wat serieus is in haar werk en graag doet wat je van haar verwacht. (Meer over Bilou op deze pagina.)

"Mojo is een mega stabiele goedzak, die de wereld heel goed aankan."

Gedragstest

Voor Hulphond Nederland is Mojo ook ingezet geweest als dekreu. Daarvoor heeft hij de nodige gezondheidsonderzoeken en de CARAT gedragstest doorlopen. Deze gedragstest is beoordeeld door Suzanne Clothier zelf! Lees dit verslag hier.

Gezondheid

Geboren: 21-04-2014. Met zijn bijna 10 jaar nog kerngezond!
HD, ED en rugproblemen vrij

ECVO in 2022 gedaan: geen afwijkingen aan de ogen.
Embark-getest: vrij van ruim 300 te testen genetische afwijkingen.

60cm schofthoogte, 25kg

Familie van Mojo

Er is veel bekend over de familie van Mojo. Sowieso meerdere generaties terug langs zowel vaders kant als moeders kant, incl. test uitslagen en sportprestaties. Maar ook nestgenoten, nakomelingen en verder familieleden zijn bekend en veel honden daarvan kennen we goed.

 

De vader van Mojo is een stabiele (niet blafferige) working Kelpie die zorgt voor de echte herdergenen en de moeder van Mojo is een Peruaanse naakthond. Deze Peruaan-genen zorgen voor een geweldige toevoeging wat betreft de genetische diversiteit! 

Mojo zelf is dus een 'behaarde naakthond' oftewel 'Peludo', hij zal met Bilou 100% vachtjes gaan geven (dus 0% kans op naakthonden), waarbij de kans op vachtkleur stroming/brindle 50% is en 50% fawn(geel).

Veel mensen in de hondensport kennen Mojo of zijn familieleden wel. Ze doen het erg leuk in de agility, dog survivals en schapenhoeden. Enkele nakomelingen van Mojo voor Hulphond heb ik zelf mee gewerkt en zijn Hulphonden geworden. Overigens zijn zij alle getest op ogen, heupen en ellebogen met alleen maar mooie uitslagen. 

 

Ouders Mojo: Qhilla (Peruaan) x (Working Kelpie) King.
Broers/zussen Mojo: Spring, Rally, Felice en Jippie.
Nakomelingen Spring x Milo (kelpie): Streep, Dakar, Ren, Finn, Kiitos, Meeko, Barrie, Roo, Klets, Murphy (2 nesten).

 

Hiervan zijn Felice, Streep, Meeko en Murphy zichtbaar brindle, Spring niet zichtbaar brindle (geen vacht). Hieronder een foto van zus Felice en neefje Meeko.

IMG-20230830-WA0005_edited.jpg
PXL_20230720_102317542_edited.jpg
KQ4A1526.tif
bottom of page